Zoek accommodatie & doe een vrijblijvende aanvraag
from 96 €
Falkensteiner Hotel & Spa Sonnenparadies
Wellness hotel | Terenten at Mt. Kronplatz
from 110 €
Grand Hotel Bellevue
City hotel | Meran
from 200 €
WINKLER Sport & Spa Resort
Design hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 181 €
MIRABELL DOLOMITES HOTEL
Luxury . Ayurveda & SPA | Olang at Mt. Kronplatz
from 147 €
LANERHOF Active/Spa/Balance
Spa-Hotel | St. Lorenzen at Mt. Kronplatz
from 220 €
Quellenhof Luxury Resort Passeier
Sport & wellness resort | St. Martin in Passeiertal
from 131 €
SONNENHOF Sun/Spa/Panorama
Sporthotel | Pfalzen at Mt. Kronplatz
from 110 €
Hotel & Spa Falkensteinerhof
Wellness hotel | Vals in Eisacktal
s
from 122 €
Hotel & SPA RESORT Majestic
Wellness hotel | Reischach at Mt. Kronplatz
from 230 €
Alpenpalace Spa Retreat
Exclusive well-being oasis | St. Johann in Tauferer Ahrntal
s
from 163 €
Viktoria Alpine Spa Resort
Wellnesshotel | Hafling near Meran
from 141 €
Vitalpina Hotel Schulerhof
Active hotel | Plaus near Meran

Recepten van knoedels uit Zuid-Tirol

Of het nu met spek, kaas of andere smaakingrediënten is - knoedels zijn en blijven een van de lekkerste traditionele gerechten uit Zuid-Tirol, die ook in het dagelijks leven altijd op tafel staan en door jong en oud worden gegeten.

Dumplings
Dumplings

There are numerous variants of this delicacy from South Tyrol.

IDM Südtirol - Damian Pertoll
Dumplings
Dumplings

There are numerous variants of this delicacy from South Tyrol.

IDM Südtirol - Frieder Blickle
Dumplings
Dumplings

There are numerous variants of this delicacy from South Tyrol.

IDM Südtirol - Alex Filz
Dumplings
Dumplings

There are numerous variants of this delicacy from South Tyrol.

IDM Südtirol - trickytine
Dumplings
Dumplings

There are numerous variants of this delicacy from South Tyrol.

IDM Südtirol - Frieder Blickle
Dumplings
Dumplings

There are numerous variants of this delicacy from South Tyrol.

IDM Südtirol - Damian Pertoll

Knoedels hebben een lange traditie in Zuid-Tirol. De verschillende knoedelgerechten zijn favoriet bij jong en oud, en talloze kookboeken bevatten smakelijke knoedelspecialiteiten om nog eens te proberen.

Iedereen die ooit in Zuid-Tirol op vakantie is geweest, weet dat knoedels een van de populairste gerechten zijn en in talloze variaties kunnen worden bereid. Of het nu met spinazie, kaas, spek, lever, rode biet of champignons is - de variatie aan knoedels uit Zuid-Tirol is buitengewoon groot. Heb je ze liever in vleessoep of op zichzelf? In combinatie met goulash of met koolsla? Wist je dat knoedels nooit met een mes worden gesneden, maar alleen met een lepel of vork?

Hier presenteren we een aantal smakelijke knoedelgerechten die je thuis voor de hele familie of vrienden kunt klaarmaken!

Kaasknoedels met grijze kaas en prei

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g knoedelbrood
  • 100 g grijze kaas, geraspt
  • een klein bosje bieslook
  • 1 kleine groente ui
  • 2 eieren
  • een beetje water
  • zout, gemalen peper
  • boter, parmezaan en bieslook om te serveren
  • 1 prei
  • 15 kerstomaatjes
  • zout, peper
  • een beetje boter en olijfolie

Bereiding:

Meng voor de dumplings alle droge ingrediënten in een kom. Klop vervolgens de eieren los met een beetje water en giet dit erover. Meng voorzichtig met je handen (niet kneden) en laat ongeveer 15 minuten rusten.

Vorm nu met natte handen knoedels van elke grootte, leg ze in kokend gezouten water en laat ze 5 tot 10 minuten zachtjes koken.

Snijd de prei in de lengte in en snijd in 1 cm brede repen, snijd de cherrytomaatjes in vieren. Fruit de prei in boter en olijfolie - hij mag niet bruin worden, voeg zout en peper toe. Voeg na 2 tot 3 minuten de tomaten toe en bak nog even mee.

Schik de knoedels op de prei, bestrooi met Parmezaan en smeer in met hete boter. Strooi er wat bieslook over als garnering.

Zwarte polenta knoedels

Ingrediënten:

  • 100 g wit spek of pancetta, in blokjes gesneden.
  • 80 g prei, in blokjes gesneden
  • 150 g knoedelbrood
  • 80 g zwart polentameel (boekweitmeel)
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • 70 ml water
  • Gehakte peterselie, wat knoflook, peper, zout

Bereiden:

Klop de eieren en het water los. Bak het spek in de boter en voeg wat gehakte knoflook toe. Meng nu alle ingrediënten goed - behalve de eieren - voeg dan de eieren toe en meng goed.

Laat het mengsel 30 minuten rusten, vorm er dan knoedels van gelijke grootte van en leg ze ongeveer 10 minuten in kokend water met zout. De knoedels worden het best geserveerd in een stevige vleessoep.

Knoedels van spek

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 oude broodjes
  • 1,5 glas melk
  • 100 g spek uit Zuid-Tirol
  • 2 eieren
  • 1/2 ui
  • 2 el bloem
  • 2 el olie
  • boter en peterselie
  • zout en peper

Bereiden:

Snijd het brood in blokjes, klop de melk met de eieren en giet over de broodblokjes. Snijd het spek in kleine blokjes en duw de (witte) vetblokjes opzij.

Bak de gesnipperde ui met de vetblokjes in olie goudbruin, laat afkoelen en leg op het brood. Voeg het overgebleven spek, een handvol gehakte peterselie, bloem, zout en peper toe en kneed goed met je handen. Laat even rusten, vorm dan met natte handen knoedels, leg ze in kokend gezouten water en laat ze in ongeveer 20 minuten langzaam gaar worden.

Serveer met koolsla of in een heldere soep.

Spinazie knoedels

Ingrediënten voor 8 dumplings:

  • 200 g spinazie (vers of diepvries).
  • 150 g oudbakken broodjes of knoedelbrood
  • 60 g uien
  • 50 g melk
  • 30 g parmezaan
  • 25 g bloem
  • 20 g boter
  • 2 middelgrote eieren
  • Knoflook
  • zout
  • 1 snuifje nootmuskaat, peper

Toevoegen bij het opdienen:

  • 70 g boter
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • Bieslook

Bereiden:

Kook de gewassen spinazie gaar, zeef en knijp goed uit. Fruit in een pan de gesnipperde uien en het teentje knoflook in gesmolten boter. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat 5 minuten sudderen en laat dan afkoelen.

Pureer de koude spinazie met de eieren. Meng in een kom de broodblokjes, het spinazie-eimengsel, de melk, de Parmezaanse kaas, de bloem en een beetje zout tot een homogeen mengsel. Laat 15 minuten rusten.

Om het deeg te vormen maak je je handen vochtig en vorm je bolletjes ter grootte van mandarijntjes. Laat de knoedels 20-30 minuten rusten op een met bloem bestoven plaat of op bakpapier voordat je ze gaat koken. Kook ze vervolgens 12-15 minuten in gezouten water. Besprenkel voor het opdienen met gesmolten boter en garneer met bieslook en parmezaan.

Huidige vakantieaanbiedingen

from 100 €
Hotel Tirolerhof

Welcome to Tirolerhof. The perfect place for your active holidays – skiing, cross-country skiing and relaxing. Directly at Mt. Kronplatz in Gsies Valley.

To the hotel
from 135,50 €
Hotel Vilpianerhof

Genuine hospitality, which comes from the heart - at the Vilpianerhof near Bozen and Meran!

To the hotel
from 144 €
Hotel Sand

Holidays in Vinschgau - Garden with 25 m sports pool & natural bathing pond, bike paths, countless hiking possibilities and much more.

To the hotel
from 113 €
Die Waldruhe

Alpine wellness, untouched nature, outdoor activities, and sustainable design blend together to create your oasis of peace at the heart of Val Pusteria/Pustertal.

To the hotel

Foto's

Speck dumplings
Speck dumplings

Traditional speciality from South Tyrol

babsi_w - Fotolia.com
Schlutzkrapfen and Knödel
Schlutzkrapfen and Knödel

South Tyrolean specialities: spinach ravioli with melted butter and dumplings!

Berggasthaus Plörr
Dumplings
Dumplings

A traditional dish from South Tyrol, that is served in numerous mountain huts and restaurants.

Internet Consulting - Elmar Hilber
Bacon dumplings with soup
Bacon dumplings with soup

Dumplings can be served an many ways, with soup or salad and also as a sweet dessert. The typical South Tyrolean dish is not only offered in mountian huts, but also in restaurants and hotels.

Campomalo / pixelio.de
"Zur Knödelmoidl" mountain inn
"Zur Knödelmoidl" mountain inn

"Zur Knödelmoidl" mountain inn in Ulten awaits you with many delcious Tyrolean delicacies.

Internet Consulting - Elmar Hilber
Spinach dumplings
Spinach dumplings

Dumplings can be made with spinach, speck, cheese and many other ingredients!

babsi_w - Fotolia.com
Beetroot dumplings
Beetroot dumplings

The dumplings are accompanied particularly well with the gray cheese.

Internet Consulting - Elmar Hilber
Dumplings with apricots
Dumplings with apricots

The best sweety dumplings are with apricots.

babsi_w - Fotolia.com

Specialiteiten uit Zuid-Tirol

Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Lake Spa Hotel SEELEITEN - Kaltern an der Weinstraße in Southern South Tyrol
Top Hotel

Lake Spa Hotel SEELEITEN

Kaltern an der Weinstraße in Southern South Tyrol
5 Uitstekend

A place to dive into. To blossom. Right in the middle of the sweet south. Between vineyards and the lake. Nature. Experiences. Spa. Gourmet. Lake Lifestyle

van 182 € per dag
AMONTI & LUNARIS Wellnessresort - Steinhaus in Tauferer Ahrntal
Sustainability SVG
Top Hotel

AMONTI & LUNARIS Wellnessresort

Steinhaus in Tauferer Ahrntal
4,7 Uitstekend

Your NEW AMONTI & LUNARIS WELLNESSRESORT in the Aurina valley with wonderful spa area and large Sky Garden.

van 203 € per dag
Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort - Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
Top Hotel

Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort

Welsberg-Taisten at Mt. Kronplatz
4,9 Uitstekend

South Tyrolean friendliness, modern feel-good ambience, magnificent view of the Dolomites, outdoor sun infinity pool with wow effect and 180° dream panorama.

van 210 € per dag
Hotel Avidea - Algund in Meran and environs

Hotel Avidea

Algund in Meran and environs
4,8 Uitstekend

Newly designed nature suites, Luxury All Inclusive, adults only from 14 years & much more!

van 225 € per dag
Service