













Spitzbuben uit Zuid-Tirol
Korstdeeg, een klodder fruitige jam (zelfgemaakt is het lekkerst) en een beetje poedersuiker: samen met ontbijtkoek, vanillecakejes, boterkoekjes en taarten zijn Spitzbuben een van de klassiekers op het kerstkoekplateau in Zuid-Tirol.
Het recept:
Ingrediënten voor ca. 70 stuks
- 250 g zachte boter
- 130 g poedersuiker
- 1 pakje vanillesuiker
- Een beetje geraspte citroenschil
- 1 snufje zout
- 1 el rum
- 3 eierdooiers
- 400 g bloem
- ½ kg bakpoeder
- 2 el melk
- 200 g abrikozen- of frambozenjam voor de vulling
- Poedersuiker om te bestrooien
Bereiden:
Meng voor het deeg eerst de zachte boter met de poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg de vanillesuiker, citroenrasp, zout en rum toe en roer dan de eidooiers erdoor. Zeef de bloem en meng met het bakpoeder, voeg ook toe en kneed alles met de melk tot een glad deeg.
Dek het deeg af en laat het ongeveer 1 uur rusten in de koelkast. Rol dan gelijkmatig uit tot ongeveer 5 mm dik. Snijd ronde koekjes uit de ene helft van het deeg en ringen uit de andere helft. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 7 minuten in een voorverwarmde oven met boven- en onderwarmte op 180 °C (ventilatoroven 160 °C).
Laat afkoelen, bestrijk de cirkels dan met jam en leg op elk een ring. Bestrooi tot slot met poedersuiker.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Lake Spa Hotel SEELEITEN
- Private beach at Lake Kaltern
- 3,600 m² wellness & beauty oasis
- Adults-only Spa & Family Spa
- Year-round childcare
- Varied weekly programme

- Charming hideaway near Meran
- Modern luxury & traditional cosiness
- Gourmet cuisine
- Wellness & spa
- Garden & tennis courts

Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort
South Tyrolean friendliness, modern feel-good ambience, magnificent view of the Dolomites, outdoor sun infinity pool with wow effect and 180° dream panorama.

- Exclusive wellness & pool area
- Panorama Sky Lounge
- Luxurious rooms & suites
- Directly at the Klausberg ski lifts
- Gourmet cuisine