













Tiroolse ossenhaas
Tiroolse filet met pruimensaus, room, bruin brood, rode bes, jeneverbessen en Barolo.

Raw or well-done, how do you prefer your meat? In South Tyrol, delicious meat dishes are served together with potatoes or vegetables.
IDM Alto Adige/Frieder Blickle
Delicious specialities are served in South Tyrol, prepared of beef and pork by local producers.
Associazione Turistica Val Senales/Helmuth Rier
The excellent meat from South Tyrol is transformed into unique dishes by the South Tyrolean chefs.
IDM Alto Adige/Marion LafoglerEen van de populairste gerechten in Zuid-Tirol is zeker vlees, omdat er in de directe omgeving optimale producten te vinden zijn. Hier presenteren we een gerecht dat zelfs de meest kieskeurige fijnproevers zal overtuigen.
Voor de bereiding van het gerecht is gekozen voor filet, zeker het meest malse en beste stuk rundvlees. Door het gebruik van zout wordt de smaak van het rundvlees buitengewoon versterkt.
Het resultaat is verrassend! Kijk zelf maar!
Recept:
Ingrediënten: (voor 4 personen)
- 600 g ossenhaas
- 250 cl verse room
- 250 cl rode wijn (Barolo)
- 50 g speklapje
- Selderij, wortel, een ui
- 4 sneetjes bruin brood
- enkele pruimen verwijderd
- 2 lepels jam van rode bessen
- Peperkorrels
- 3 of 4 teentjes
- wat knoflook
- 5 jeneverbessen
- runderbouillon van runderbotten en olijfolie
Voorbereiding:
Snijd stukjes vel of vet van de filet en doe in een aparte bak. Snijd wat lardo in plakjes en leg dit op de filet. Voeg zout en peper toe en besprenkel met een beetje olijfolie.
Bereid het overige lardo in dunne plakjes in een ovenvaste schaal. Voeg aan deze bodem toe: geraspte wortel, selderij, knoflook en ui, grof gesneden pruimen, geplette jeneverbessen, peperkorrels en kruidnagels, jam van rode bessen en aan het eind het bruine brood om alles te bedekken.
Leg er vervolgens de vooraf gekruide rundvleesfilet op. Plaats de schotel in de oven op 200 °C. Voeg een glas rode wijn en een pollepel bouillon toe. Laat het geheel in de oven staan tot de filet de typische bruine kleur krijgt. Haal de filet dan uit de saus. Giet de saus in een pan, voeg de verse room toe en zorg ervoor dat niets aanbrandt.
Snijd de filet ten slotte in niet te dunne plakjes en leg ze op een serveerschotel. Voeg voor het opdienen de warme saus toe. De beste wijn hierbij is een Cabernet Lagrein.
Specialiteiten uit Zuid-Tirol
Geselecteerde accommodatie in South Tyrol

Lake Spa Hotel SEELEITEN
- Private beach at Lake Kaltern
- 3,600 m² wellness & beauty oasis
- Adults-only Spa & Family Spa
- Year-round childcare
- Varied weekly programme

Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort
South Tyrolean friendliness, modern feel-good ambience, magnificent view of the Dolomites, outdoor sun infinity pool with wow effect and 180° dream panorama.

- Charming hideaway near Meran
- Modern luxury & traditional cosiness
- Gourmet cuisine
- Wellness & spa
- Garden & tennis courts

- Exclusive wellness & pool area
- Panorama Sky Lounge
- Luxurious rooms & suites
- Directly at the Klausberg ski lifts
- Gourmet cuisine