













Vakantie voor fijnproevers in Zuid-Tirol
Niggilan, Buchteln, Tirschtlan - polenta, ossobuco, ravioli en spaghetti. Als je uit eten gaat in Zuid-Tirol, eet je multicultureel. De Zuid-Tiroler keuken mengt Tirools met Italiaans, traditie met moderniteit.
Uitselectie van accommodaties voor gastronomische vakanties

- Charming hideaway near Meran
- Modern luxury & traditional cosiness
- Gourmet cuisine
- Wellness & spa
- Garden & tennis courts

Lake Spa Hotel SEELEITEN
- Private beach at Lake Kaltern
- 3,600 m² wellness & beauty oasis
- Adults-only Spa & Family Spa
- Year-round childcare
- Varied weekly programme

- Exclusive wellness & pool area
- Panorama Sky Lounge
- Luxurious rooms & suites
- Directly at the Klausberg ski lifts
- Gourmet cuisine

Hotel Alpen Tesitin Panorama Wellness Resort
South Tyrolean friendliness, modern feel-good ambience, magnificent view of the Dolomites, outdoor sun infinity pool with wow effect and 180° dream panorama.
Wie in Zuid-Tirol op vakantie is, kan niet om de culinaire hoogtepunten van de regio heen. De aandacht voor detail, de mix van traditionele recepten en innovatieve kookideeën en de kwaliteit en versheid van lokale producten vindt u in de gastronomische restaurants van Zuid-Tirol, in rustieke pubs, historische herbergen en zelfs in afgelegen berg- en skihutten.
Tiroolse & Italiaanse keuken
Het lijdt geen twijfel dat culinaire hoogstandjes een topprioriteit zijn in Zuid-Tirol. Naast traditionele gerechten uit Zuid-Tirol kunnen fijnproevers ook genieten van Italiaanse en mediterraan geïnspireerde delicatessen en moderne interpretaties van beide keukens. De keukenteams in de Zuid-Tiroolse restaurants toveren met voornamelijk regionale producten smakelijke voor- en hoofdgerechten en typische desserts op tafel.
Niet te vergeten is het traditionele Törggelen in de herfst. De beste Törggelen-salons vind je in het zuiden van Zuid-Tirol, in het Eisacktal en omgeving, en serveren naast kastanjes ook wijn van eigen bodem, zoete donuts, vers geoogste druiven en appels.
Zuid-Tiroler wijn
De landschappelijke contrasten in Zuid-Tirol zijn echt groot: niet ver van de besneeuwde toppen van de Dolomieten liggen mediterrane heuvellandschappen met wijn- en boomgaarden. Als traditioneel wijngebied is Zuid-Tirol tot ver buiten de landsgrenzen bekend om zijn heerlijke wijnen met internationale faam, zoals de Gewürztraminer, die al verschillende internationale prijzen heeft gewonnen.
Ontdek de culinaire diversiteit van Zuid-Tirol en laat je betoveren door de alpien-mediterrane charme!
Roter Hahn: echt genieten van boerenhand
De keuken van Zuid-Tirol wordt gekenmerkt door kwaliteit en traditie - en dat is precies wat de kwaliteitsproducten van de boeren onder het kwaliteitskeurmerk Roter Hahn belichamen. Natuurlijke specialiteiten die de authentieke smaak van de regio weerspiegelen, worden hier met veel zorg en vakmanschap gemaakt. Of het nu gaat om hartige kaas, zelfgemaakt fruitbeleg of exquise wijnen - elk product wordt volgens strenge criteria geproduceerd en staat voor onvervalst genieten.
Wie de culinaire veelzijdigheid van Zuid-Tirol wil ontdekken, vindt in de producten van Roter Hahn een echt stukje thuis. Ze zijn direct van de boerderij of op regionale markten verkrijgbaar en brengen de smaken van het Zuid-Tiroolse landschap op je bord - duurzaam, eerlijk en vol van smaak.

Foto's

A glass of wine with Schüttelbrot, South Tyrolean bacon and cheese
Schutzhütte Schöne Aussicht - StefanSchuetz.com
As in many other huts in South Tyrol, you can also enjoy a delicious Kaiserschmarrn at the Schönen Aussicht.
Schutzhütte Schöne Aussicht - StefanSchuetz.com
Pasta with chanterelles at the Schöne Aussicht hut
Schutzhütte Schöne Aussicht - StefanSchuetz.com
"Schüttelbrot" bread with speck and wine
IDM Südtirol-Alto Adige/Manuel Ferrigato
In addition to the classic filling with spinach and ricotta, there are variants with potato and nettle filling too.
IDM Südtirol- Frieder Blickle
The traditional "Törggelen" with chestnuts and new wine is becoming increasingly famous.
Printemps / Fotolia.com
South Tyrolean wine, culinary delicacies and much more in Eppan on the Wine Route
Tourismusverein Eppan - Helmuth Rier
Crispy, juicy, sweet: Apples from South Tyrol are not only popular in this region.
Tourismusverein Südtiroler Unterland - Albert Ceolan
Red or white, the wine region of South Tyrol guarantees high wine quality.
IDM Südtirol - Achim Meurer
Dumplings can be served an many ways, with soup or salad and also as a sweet dessert. The typical South Tyrolean dish is not only offered in mountian huts, but also in restaurants and hotels.
Campomalo / pixelio.de