Bijenhoning uit Zuid-Tirol
Zoet en gezond - dat is wat ons te binnen schiet als we aan echte Zuid-Tiroler bijenhoning denken. Honing uit Zuid-Tirol staat voor een verscheidenheid aan smaken en een hoge kwaliteit dankzij de zorgvuldige behandeling.
Wist je dat honing 200 verschillende ingrediënten bevat, die per soort verschillen? Onze vlijtige bijen bestuiven 85% van de gewassen en nog eens 20.000 verschillende wilde planten en produceren gemengde bloesem-, alpenroos-, paardenbloem- en boshoning.
Honing wordt natuurlijk vooral gebruikt als voedingsmiddel: Als zoet broodbeleg op ontbijtbrood, als zoetje in thee of, voor de fijnproevers onder ons, als een combinatie van kaas en honing. Maar honing zou ook wonderbaarlijke krachten hebben in de natuurgeneeskunde. Zelfs de oude Grieken kenden de speciale werking van honing - de goden dankten er tenslotte hun onsterfelijkheid aan.
Een kwaliteitsproduct uit Zuid-Tirol
Tegenwoordig is de werking van honing als wondgenezer en ontstekingsremmer onomstreden en wordt het door veel mensen zeer gewaardeerd. De zuiverheid en kwaliteit van de honing zijn natuurlijk van het grootste belang voor de smaak en het effect.
De imkers in Zuid-Tirol onderwerpen zich aan strenge controles op hygiëne en reinheid. Bij natuurlijke honing uit Zuid-Tirol wordt de honing niet verhit tot hoge temperaturen om de fijne ingrediënten te behouden. Alleen rijpe honing wordt uit de bijenkorf gehaald, waardoor de kwaliteitsproducten uit Zuid-Tirol een watergehalte van maximaal 18,5% hebben.
De enige vraag die overblijft, is waar je echte kwaliteitshoning uit Zuid-Tirol kunt krijgen: Let bij het kopen op het goudkleurige label. Dit kwaliteitslabel garandeert de herkomst van de honing en staat voor strenge controles. Je vindt de honing rechtstreeks bij de imker of in goed gesorteerde winkels.
Roter Hahn: honing rechtstreeks van de boer
Honing uit Zuid-Tirol van Roter Hahn is een natuurproduct van de hoogste kwaliteit. In het zuivere berglandschap verzamelen bijen nectar van alpenbloemen, kastanjebomen en lindebomen en produceren zo honing met een unieke smaak. Dankzij de traditionele bijenteelt en de voorzichtige verwerking blijft de volle kracht van de natuur behouden.
Milde bloesemhoning of sterke boshoning - elke soort weerspiegelt de diversiteit van het landschap van Zuid-Tirol. Rechtstreeks van de boerderijen met het Red Rooster keurmerk, garandeert deze honing regionaliteit, puurheid en onvervalst genot voor fijnproevers.
