Fruit uit de Val Venosta
De zomer is een heel bijzondere ervaring in Val Venosta. Het aangename mediterrane klimaat tussen de zweterige hitte van het zuiden en de koele temperaturen van het noorden is ideaal voor iedereen die op zoek is naar ontspanning. De vallei vol aantrekkelijke contrasten is echter ook de juiste plek voor fijnproevers en vooral voor fruitliefhebbers.
De Vinschgau appel heeft al lang zijn plaats in de zon, zelfs als de witte gletsjers erboven schijnen. Dit kan letterlijk en figuurlijk worden opgevat - het is absoluut waar. Want de vele dagen zon - meer dan 200 per jaar - geven de knapperige vruchten hun heel speciale kwaliteit, die tot ver buiten de provinciegrenzen wordt gewaardeerd.
Naast appels geniet ook de Vinschger abrikoos een bijzonder goede reputatie. De delicate oranje vrucht is zacht, zoetzuur, sappig en wordt door veel kenners als de beste beschouwd. Deze oude fruitsoort heeft Aziatische wortels en wordt al meer dan 100 jaar in het Val Venosta geteeld. Het klimaat, dat niet te warm is, en het gebrek aan neerslag bieden hiervoor gunstige omstandigheden.
Tot slot krijgen appels en abrikozen in Val Venosta gezelschap van aardbeien. Als de oogst elders al klaar is, worden er in de Martell-vallei in Val Venosta nog ijverig aardbeien geplukt. De late oogst is doorslaggevend voor de bijzondere kwaliteit van het rode fruit.
Foto's
Zuid-Tiroolse producten
Geselecteerde accommodatie in Vinschgau
Familienhotel Bella Vista
The famous ski racer Gustav Thöni accompanies you on hikes and on the slopes. Inviting rooms and suites, new heated outdoor pool & panoramic sauna. Excellent cuisine and wine tastings.
Garden Park Hotel
An oasis of tranquillity, surrounded by a well-tended garden and park, with fine cuisine, an extensive wellness area & varied activities.
Mein Matillhof
Joie de vivre and pleasures, relax and regeneration! Take your time for unforgettable holidays in the middle of fruit orchards & the South Tyrolean mountains.
Piris Jagdhof - Dolce Vita Experience
Lovingly run Sport & Spa Hotel, over 3,000 m² garden & wellness area, varied activity programme, personal hospitality and culinary highlights.