Rode Haan Zuid-Tirol
Ben je op zoek naar vakantie, ongerepte natuur en frisse lucht? Wil je een zorgeloze vakantie doorbrengen, mensen en de regio leren kennen, heerlijk eten en ontspannen? En heb je eindelijk een pauze nodig van je stressvolle dagelijkse leven?
Kies dan vandaag nog voor een onvergetelijke vakantie op een boerderij in Zuid-Tirol - met de beste tips van Roter Hahn! Je vindt bij ons een breed aanbod voor een vakantie op de boerderij, je hebt keuze te over: biologische boerderijen, wijn- en fruitboerderijen, paardrijvakanties, wellnessboerderijen, gezinsvriendelijke aanbiedingen met kinderkorting, historische boerderijen, vakanties met honden of wandelboerderijen... De boerderijen hebben maximaal vijf vakantiewoningen of acht kamers en worden gekenmerkt door actieve landbouw, echte gastvrijheid en veel producten van de boerderij.
Een ontspannende vakantie in elk jaargetijde
Een vakantie op een van de meer dan 1.600 boerderijen in de omgeving is ongetwijfeld het hele jaar door een goed idee. In de lente en zomer kun je om je heen zien hoe de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, als de weiden bloeien en het werk begint op de velden, in de boomgaarden en wijngaarden. Zodra de dagen weer langer worden, is het hoogseizoen voor "Gartln" (tuinieren): dit is het moment waarop de boerderijen met hernieuwde kracht beginnen met wieden en planten, schoffelen en zaaien. De eigen tuin en kruidentuin van de boerderij moeten immers weer in vorm worden gebracht na de lange winterstop.
In de herfst brengen de boeren de oogst binnen. Op de boerderijen met vee keren de grazende dieren terug van hun zomerverblijf op de bergweiden. Terug op de boerderij genieten ze van de laatste warme dagen in de omliggende weiden.
In de winter daarentegen genieten de mensen van de gezellige warmte in de woonkamer en luisteren ze naar de oude verhalen die menig boer op lange avonden weet te vertellen. En de boerin verwent je met heerlijke producten die in de herfst van de eigen akkers worden geoogst en voor de winter worden bewaard.
Maar Roter Hahn is meer dan alleen een vakantie op de boerderij. De productlijnen "Kwaliteitsproducten van de boer", "Landelijk gourmetten" en "Landelijk handwerk" evenals "Kookschool Red Rooster" maken ook deel uit van het kwaliteitskeurmerk. Ze wijzen allemaal op de reistrend van de toekomst: "Red Rooster" staat voor kwaliteit, traditie, natuur, genieten en een echte reiservaring.
Red Rooster kookschool
Alleen, met vrienden of in groep een viergangenmenu bereiden met lokale en seizoensproducten en er dan samen van genieten in een adembenemende sfeer? De Red Rooster Cookery School biedt dit en nog veel meer.
Lokale en seizoensgebonden gerechten, uitsluitend afkomstig van boerderijen in Zuid-Tirol, plus traditionele boerenrecepten die samen met geselecteerde professionele koks opnieuw worden geïnterpreteerd en waarvan u kunt genieten in een onmiskenbare landelijke sfeer: De Red Rooster Cookery School biedt niet alleen een culinaire ervaring, maar brengt ook de waarde van lokaal voedsel en de landelijke keuken over.
De evenementen zijn gericht op seizoensgebonden rauwe producten van Zuid-Tirolse boerderijen. In nauwe samenwerking met de koks van de kookschool worden menu's gemaakt die passen bij het seizoen. De ingrediëntenlijst is gebaseerd op wat de lokale boerderijen op dat moment beschikbaar hebben.
De producten van de boerderij wordenbereid volgens oude recepten, maar met een frisse, innovatieve twist. Het resultaat zijn vier gerechten die bij elkaar passen.
Tijdens de culinaire avond worden de deelnemers begeleid door geselecteerde chef-koks die zeer bekend zijn met de regionale keuken van Zuid-Tirol. In de keuken geven ze uitleg over elke afzonderlijke stap en zorgen ze voor nieuwe inspiratie voor (on)bekende gerechten en spannende tips en trucs.
Iedereen die wil, krijgt een taak en kan meehelpen. Als een gerecht klaar is, gaan alle gasten samen aan tafel en genieten van wat ze zelf hebben bereid, vergezeld van een passende wijn. Dan gaat het door naar het volgende gerecht. In totaal worden er vier gangen aangeboden.
De kookevenementen vinden plaats in het Föhrnerhof, slechts een paar minuten boven Bolzano. Daar ontvangt "Roter Hahn" gasten samen met boerin Karin Bracchetti en haar familie in de salons van de historische voormalige wijnbar.
