Vers gesneden: asperges uit Zuid-Tirol
April en mei zijn hoogseizoen in de Zuid-Tiroolse aspergestreek rond Terlano en Vilpian. En niet alleen daar, want liefhebbers van asperges kunnen bijna overal in het land restaurants vinden met bijbehorende aanbiedingen.
Mensen hebben vaak een slecht geweten als het om lekker eten gaat. Te veel, te rijk, te zwaar. Asperges uit Zuid-Tirol zijn heel anders. Het heeft veel voordelen, waaronder een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen zoals calcium, kalium en fosfor, evenals vitamine A, B1, B2, C en E. Het verwent ook het lichaam. Daarnaast verwent het op natuurlijke wijze het gehemelte en is het ook nog eens extreem caloriearm.
Geniet zonder wroeging. Zorg er wel voor dat het echt en vers is. Want overzeese asperges verliezen veel smaak en voedingsstoffen tijdens het lange transport.
Zo smaken asperges het lekkerst
De volgende receptsuggesties zijn afkomstig van Norbert Niederkofler, chef-kok van het gastronomische restaurant St. Hubertus in Hotel Rosa Alpina in San Cassiano.
- Klassieke variatie: Asperges met Bolzano-saus
De gekookte witte asperges worden geserveerd met de klassieke Bolzano-saus, gemaakt van fijngehakte hardgekookte eieren, azijn, olie en bieslook. Het wordt geserveerd met paasham of zalm.
- Een hartige variatie: salade met asperges
De gekookte asperges worden in 3 tot 4 cm lange stukken gesneden en gekruid met krokant gebakken spek en geroosterde broodblokjes tot een salade. Een paar blaadjes veldsla passen hier goed bij.
- Variatie met weinig calorieën: Asperges met calamaretti ragù
Witte asperges worden gekookt in aluminiumfolie. Geserveerd met een ragù van calamaretti en verse kervel.
info@pursuedtirol.com
www.pursuedtirol.com