De beste pubs van Zuid-Tirol
Een vakantie in Zuid-Tirol betekent genieten! Dat is inmiddels wel bekend. Vooral tijdens een vakantie op de boerderij kun je een kijkje nemen in de culinaire diversiteit van de regio en zien hoe de boeren hun eigen voedsel produceren.
Een uitgebalanceerd ontbijt is de perfecte manier om je vakantiedag te beginnen. Veel boerderijen bieden een uitgebreid buffet met alles wat je hartje begeert: zoet beleg van fruit uit eigen tuin, verse eieren, kaas en boter op zelfgebakken brood, plus een glas koude melk. Wat is een betere manier om de dag te beginnen?
Gesterkt op deze manier ga je graag wandelen of fietsen door de ongerepte natuur van Zuid-Tirol, waar herbergen van boerderijen je uitnodigen voor een pauze. Hier serveren boeren en herbergiers traditionele en verfijnde gerechten zoals Schlutzer, Tirtlan of zelfgemaakte worst met zuurkool. Heerlijke desserts zoals gevulde donuts met abrikozenjam, Schmarrn en strudel zijn ook verkrijgbaar in veel Buschen en Hofschank etablissementen.
Na een dag vol belevenissen en een stevige Marende met spek en kaas wordt de culinaire reis door de landelijke lekkernijen van Zuid-Tirol afgesloten met zelfgestookte sterke drank in de gezellige huiskamer.
Specialiteit: brood bakken
Wil je je dagelijkse broodjes zelf "verdienen"? Dan ben je op de boerderij aan het juiste adres. Want brood bakken is hier niet zomaar een ambacht, maar een traditionele cultuur. Vroeger werd brood slechts om de paar maanden gebakken en gedroogd om het langer te kunnen bewaren.
Er gaat echter niets boven de geur van versgebakken brood die door het hele huis waait. In de traditionele boerderijen van Zuid-Tirol kun je ontdekken wat de beroemde Schüttelbrot, de "Vinschgerl" en de "Pusterer Breatl" hun onvergelijkbare smaak geeft.
Rode Haan: genieten in landelijke tavernes
De boerderij- en wijncafés Roter Hahn bieden een unieke combinatie van traditionele Zuid-Tiroolse gastvrijheid en authentieke smaken. Hier worden uitsluitend ingrediënten van de boerderij en uit de regio geserveerd - van spek en kaas tot hartige specialiteiten, begeleid door zelfgemaakte wijnen of verse sappen.
Of het nu gaat om een gezellige Törggelen in de herfst of een gezellige avond in een rustieke sfeer - de Roter Hahn boerderijen staan voor echte, onvervalste kwaliteit. Elke boerderij bewaart haar eigen culinaire traditie en nodigt gasten uit om het oorspronkelijke karakter van Zuid-Tirol met al hun zintuigen te beleven. Een bezoek is niet alleen de moeite waard voor fijnproevers, maar voor iedereen die de echte Zuid-Tiroolse manier van leven wil ontdekken.
