Rustieke herbergen
Wij laten zien waar in Zuid-Tirol warme gastvrijheid, goede keuken en rustieke salons elkaar ontmoeten en presenteren een selectie van de beste Zuid-Tiroolse herbergen. Let op: niet alle herbergen zijn het hele jaar door geopend.
Buschenschank Pfefferlechner
De Pfefferlechner in Lana bij Merano werd voor het eerst genoemd in een document uit 1297. In 1981 integreerde de familie Laimer een authentieke Buschenschank in de boerderij. Naast traditionele lekkernijen en specialiteiten van de boerderij bieden ze ook hun eigen wijn, zelfgestookte schnaps en bier uit de huisbrouwerij aan. Terwijl de volwassenen over de schouder van de meester-stoker of brouwer kunnen meekijken, vergapen de kinderen zich aan de paarden en geiten van de boerderij. De Buschenschank Pfefferlechner is ook perfect om de traditionele Törggelen in de herfst te beleven. Bel voor meer informatie naar +39 0473 562 521.
Bergherberg Stallwies
De Stallwieserhof is de hoogstgelegen boerderij in de Martell-vallei en kijkt terug op 600 jaar geschiedenis. Al 300 jaar - bij Stallwieser spreken de cijfers voor zich - is het eigendom van de familie Stricker, die weet hoe ze de Tiroolse thuiskeuken moet verfijnen met Italiaanse finesse. Vooral de zelfgemaakte digestieven zoals Edelraute en Zirbelkiefer zijn hier een aanrader. Geniet van je maaltijd in de rustieke kamers met houten panelen of op het zonneterras met uitzicht op de Lasa Spitze, ook wel bekend als de Orgelspitze. Meer informatie onder +39 0473 744 552.
Herberg Jägerrast
Bedekt met dakspanen, ondersteund door knoestige houten balken en omgeven door het grandioze landschap van het Pfossental, een zijdal van het Val Senales: zo presenteert Herberg Jägerrast zich aan zijn bezoekers op bijna 1.700 m midden in de Gruppo di Tessa. Worst, spek en Kaminwurzen worden door de familie Kofler zelf op de boerderij geproduceerd, en niet alleen verschillende heerlijke kazen, maar ook kwark en yoghurt komen uit de eigen kaasmakerij. De keukenfee van de herberg Jägerrast is boerin Erika. Zij weet hoe ze fijnproevers moet verwennen. Bel voor meer informatie naar +39 0473 679 230.
Herberg Zuner
De Zunerhof aan het Renon werd voor het eerst genoemd in een document uit de 12e eeuw. Het is een gezellige boerderij en vooral een aanrader voor kunstliefhebbers. Bij de ingang van het huis zijn verschillende fresco's te zien die in 1730 door een onbekende kunstenaar uit Zuid-Tirol zijn geschilderd. De Zunerhof staat onder andere bekend om zijn zelfgemaakte knoedels en Schlutzer, maar ook om zijn heerlijke gebak. De boerderij ligt aan de Eisacktal Keschtnweg en nodigt u uit voor het traditionele Törggelen in oktober en november. Bel voor meer informatie naar +39 0471 349 006.
Ansitz Fonteklaus
Het landgoed Fonteklaus, dat al in de 14e eeuw werd genoemd, werd aan het begin van de 18e eeuw omgebouwd tot een jachtslot. Dit juweel van Zuid-Tirolse aristocratische architectuur ligt boven Klausen. Niet alleen het uitzicht op 77 kerktorens vanaf het panoramaterras van het landgoed Fonteklaus is indrukwekkend, maar ook de kwaliteit van de seizoensgebonden en regionale keuken. Liefhebbers van heerlijke wijnen zullen blij zijn met de goed uitgeruste wijnkelder met een focus op Zuid-Tirol wijnen. Bel voor meer informatie naar +39 0471 655 654.
Lüch de Vanc
Tutres, Gnoch da zigher en Crafuns Mori: dit zijn Ladinische specialiteiten die op de boerderij Lüch de Vanc in het gehucht Campill in Val Badia volgens alle regels van de boerenkeuken op afspraak worden bereid. De zelfgemaakte citroenmelisse-, vlierbessen- en muntsappen zijn een heerlijke verfrissing. De boerderij is 300 jaar oud, behoort tot de Seres boerderijgroep en ligt aan de voet van de machtige Dolomiet Peitlerkofel in het oorspronkelijke Campilltal. Bel voor meer informatie naar +39 0474 590 108.